woensdag 17 juli 2019
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Cattery Bengaal kittenbeleid, Hoe gaat Jewel Bengals te werk

Deel deze pagina

Kittenbeleid

Hier een woordje uitleg over hoe we te werk gaan en hoe je bij ons een Bengaal kitten kan verkrijgen. Bij ons is het niet wie eerst komt eerst maait, maar het geluk en welzijn van onze Bengaal kittens staan steeds voorop. We zijn en voelen ons erg verantwoordelijk naar onze Bengaal kittens toe, en de keuze die we maken waar ze hun verdere leven mogen gaan wonen nemen we dan ook erg serieus.

Wij reserveren dan ook geen kittens op voorhand, en niet voor de Bengaal kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt. Tot die tijd staan onze kittens steeds allen onder evaluatie, en zijn tot dan niet beschikbaar voor reservatie. We besteden al onze tijd, liefde en beste zorgen in elk kitten individueel, zodat ze opgroeien tot lieve, aanhankelijke en betrouwbare katten. Vanaf het moment dat ze geboren worden, worden ze dagelijks aangeraakt en opgepakt, en dit gaat door tot ze het nestje verlaten.

Ze worden bij ons in de woonkamer geboren, en groeien daar op samen/tussen ons en onze andere Bengaalse katten. Dit zodat ze lekker sociaal worden en gewend zijn aan alle geluiden dat een huishouden met zich meebrengt. Bij ons geen kooien of aparte verblijven voor de Bengaal kittens of volwassen Bengaal poezen.

Onze poezen zijn in hoofdzaak onze huisdieren, en sommige ervan mogen op een verantwoorde en correcte manier af en toe eens een nestje krijgen. Bij ons zijn de kittens geen nummertjes, maar wonen 1 voor 1 in ons hart.

Vanaf de Bengaal kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt mogen ze hun eerste bezoekjes ontvangen van mensen die serieuze interesse hebben getoond tijdens hun eerste levensweken. Zo kunnen de mensen ook kennis maken met mij, en kunnen ze ook zien hoe en waar de kittens opgroeien. Alsook hoe de dieren hier leven en verzorgt worden, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Waarom pas de Bengaal kittens bezoeken op 6 weken?
Omdat op deze leeftijd de karakters van elk kitten individueel al erg duidelijk zijn. En mensen op deze manier een kitten kunnen uitkiezen dat aangaande karakter helemaal bij hen past, en aan hun wensen voldoet. Karakter kan je niet inschatten als het kitten pakweg 3 weken is, of enkel en alleen afgaand op foto.

Ook het uiterlijk alleen mag nooit de reden zijn van de aankoop van een kitten, ook het karakter moet je bevallen. Het is een levend wezentje dat de komende jaren deel zal gaan uitmaken van je leven en je gezin, dus best dat je hierin een weloverwogen en verantwoorde keuze maakt.

Kittens worden nooit gereserveerd aan mensen die ik niet persoonlijk heb ontmoet en gesproken. Het is belangrijk voor mij om na te gaan of het ras wel bij de mensen en hun gezinssituatie past. Indien niet zal ik dit ook eerlijk zeggen, en zal ik geen kitten laten adopteren door deze mensen.Nogmaals het geluk en welzijn van onze kittens gaat voor alles.

Stap1

Wanneer we kittens verwachten of wanneer er kittens geboren zijn plaatsen we dit op onze website en/of op facebook. Mensen kunnen vanaf dat moment hun interesse tonen in een kitten van bij ons. En al hun vragen stellen die ze op dat moment al in gedachten hebben.

Wanneer de kittens geboren zijn komt de dierenarts meteen op bezoek om de kittens al eens na te kijken ,en te checken of alles in orde is met moederpoes. Dan wordt er snel een gezinsfoto gemaakt en nadien wordt het nieuwe gezinnetje de nodige rust gegund.

Van zodra de kittens geboren zijn worden de geïnteresseerde mensen op de hoogte gebracht met een groepsfoto van het kersverse gezinnetje. Individuele foto’s worden de eerste weken niet gemaakt. We gunnen moeder en kittens alle rust die ze nodig hebben, en respecteren mama’s wil.

Wel krijgen de mensen die nog steeds interesse hebben in een kitten, en ons geantwoord hebben op onze eerste mail, wekelijks een update met foto’s en/of filmpjes. Dit opdat mensen hun ontwikkeling van in het begin duidelijk kunnen volgen, en zich betrokken voelen bij het opgroeien van de kittens.

Stap2

Wanneer de kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt worden de afspraken gemaakt voor hun eerste bezoekjes, en komen de kittens beschikbaar. (Ik blijf wel ten allen tijde eerste keuze behouden uit onze nestjes.) Mensen die kiezen om 2 Bengaal kittens uit hetzelfde nest een gouden thuis te bieden krijgen bij ons eerste keuze om te komen kijken, en eventueel een keuze te maken. De anderen mogen op bezoek komen naargelang het nummer op de wachtlijst die je op voorhand wordt medegedeeld.

Stap3

Wanneer mensen op bezoek zijn geweest, en het kitten van hun dromen in ons nestje zit kan het kitten gereserveerd worden door middel van een aanbetaling, waarvan je ook een bewijsje ontvangt. Vanaf dan staat het kitten voor jullie gereserveerd. Jullie blijven wekelijks op de hoogte gehouden worden door middel van update’s met foto’s en filmpjes tot de tijd dat het kitten oud genoeg is om te verhuizen.

En zijn uiteraard ook steeds welkom om je kitten een bezoekje te brengen. ( dit wel enkel na afspraak) Ik behoud me ten allen tijde het recht om de koop te ontbinden wanneer dit naar mijn gevoel in het belang van het kitten is.

Stap 4

Mensen zijn volledig vrij in de naamkeuze van hun kitten. We werken niet met bv beginletters of thema’s. We vinden dat de baasjes zelf helemaal vrij moeten kunnen kiezen hoe hun kitten gaat heten. Gelieve wel de naam zo snel mogelijk door te geven in verband met de stamboomaanvraag.

Stap 5

Intussen blijven we je kitten met alle zorgen omringen, en hebben ze het superleuk samen met rennen, spelen en ravotten. Wanneer ze 9 weken zijn krijgen ze hun eerste vaccinatie en ID chip, en worden ze van top tot teen nagekeken door onze dierenarts. Wanneer ze 12 weken zijn wordt dit herhaald en krijgen ze hun 2de vaccinatie.

De week volgend op hun vaccinaties (week 10 en week 13) laten we geen bezoek toe, dit omdat de vaccinatie hun immuniteit aanvalt en we nemen daarin geen risico’s.

Stap 6

Wanneer ze tussen de 10 a 12 weken zijn verzamel ik standaard stoelgang van onze kittens om deze uitgebreid te laten testen door een erkend labo. Dit om zeker te zijn dat je een gezond kitten mag verwelkomen.
Deze test omvat; een algemeen parasitair onderzoek, algemeen bacteriologisch onderzoek, Tritrichomonas foetus, giardia spp. en cocciodose. De uitslagen van deze test krijg je ook mee wanneer je het kitten komt ophalen of wanneer ik het breng.

Je krijgt dan alsook de testen van de Bengaal ouders mee en die omvatten;
-Een negatieve FeLv en Fiv test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve HCM test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve PKD test van beide ouders van je kitten
-PK-def testen van beide ouders van je kitten

Stap 7

Wanneer je kitten ongeveer 13 weken is wordt het door onze dierenarts gecastreerd of gesteriliseerd. Hier valt niet over te onderhandelen. Al onze kittens worden uitsluitend als huisdier geplaatst, en zullen gecastreerd/gesteriliseerd zijn voor vertrek naar hun nieuwe thuis. Intussen worden ze nog een laatste keer grondig onderzocht door onze dierenarts, en krijgen ze een gezondheidscertificaat van de dierenarts als alles in orde is.

Stap 8

Wanneer de kittens bekomen zijn van de sterilisatie/castratie, en weer helemaal de oude zijn aangaande spel, eten, drinken en energie zijn ze klaar om het nestje te verlaten. (meestal tussen de 14 a 15 weken). Een datum wordt in overleg afgesproken om het kitten op te halen, of dat ik het breng. Uiteraard krijgen ze een leuk kittenpakket mee met speeltjes, voeding en een uitgebreide informatiebrochure. Hun stamboom, eigendomscertificaat, Europees dierenpaspoort, geregistreerde ID-chip, contract en garantie.


We hopen af en toe nog eens iets leuks te horen van de kittens, want ze blijven voor altijd in ons hart wonen.


* Wij zijn niet alleen betrokken wanneer het kitten hier woont maar ook nadien zijn we er steeds bij vragen of wanneer er hulp nodig is.

Informatie Bengaal kittens - opvoeding - prijs - fokker zoeken - kittenplanning enz

Deel deze pagina

Hier vind je al onze artikkelen terug aangaande info over Bengaalse kittens. Zoals bv opvoeding, fokker zoeken, kitten komt thuis, prijs enz. Druk op de knop " Meer Info " als je het artikkel volledig wenst te lezen of maak bovenaan gebruik van ons menu-systeem.

Wanneer je overweegt een Bengaal in huis te willen verwelkomen raden we ten sterkste aan meer over het ras te weten te komen. Zoek informatie op het internet, schaf boeken aan, loop eens langs een kattenshow en spreek eens met de fokkers daar, sluit je aan op forum's enz. Ook kan je met alle vragen over de Bengaal steeds bij ons terecht, je kan contact met ons opnemen via ons contactformulier, we zijn steeds bereid op al je vragen te antwoorden.

Je kan best een gezonde dosis humor hebben als je een bengaal zoekt aan te schaffen. Over het algemeen zijn Bengalen geen schootkatten maar wel aanhankelijk, lief en steeds in de buurt van je te vinden. Maak eens een lijstje van dingen die je wil of niet wil zien bij je nieuwe huisgenootje, en vergelijk dit dan met de opzoekingen die je gedaan hebt over het ras.

Wanneer je je volledig kan vinden in de karakteromschrijving en er nog steeds van overtuigd bent dat de Bengaal de kat is voor jou, kan de zoektocht naar een goed fokker en een bengaal beginnen.Natuurlijk heeft de bengaal een fantastisch uiterlijk maar je moet weten dat de bengaal buiten zijn mooie uiterlijk ook een apart karakter heeft.

De Bengaal is echt een actieve kat, die veel aandacht en liefde nodig heeft, ze zijn vocaal en kunnen behoorlijk druk zijn. Het is beslist geen kat die de hele dag ligt te slapen, en is echt aanwezig in huis.

____________________________________________________________________________________

Wat is de prijs van een Bengaal kitten, en wat bepaalt de prijs.

Deel deze pagina

Prijs van de bengaal.

De bengaal is niet goedkoop in aankoop, en wanneer je interesse hebt in een bengaal kitten is het voordat je begint rond te zoeken en fokkers begint te contacteren belangrijk te weten hoeveel zo een kitten nu ongeveer zal kosten.
 
Vaak werken bengalen fokkers in 3 prijscategorieën:
 
 • huisdier
 • fokdier
 • show/fokdier  

De gemiddelde prijzen bij een verantwoord fokker:
 • Huisdier: variëren tussen de 950 tot 1200 euro voor een kitten als huisdier. Het patroon en de kleur bepalen vaak het grootste verschil in prijs.
 • Fokdier: variëren gemiddeld tussen de 1500 a 2000 euro ( en meer), dit is vooral sterk afhankelijk van de stamboomlijnen die erachter zitten, kampioenstittels, de fokker zelf, enz.
 • Show/fokdier: variëren gemiddeld tussen 1500 a 2500 euro.

Betekenis huisdier, fokdier en show/fokdier
 
Huisdier:

Kittens die door fokkers worden verkocht als huisdier krijgen een fokverbod opgelegd en worden tegenwoordig zelfs al vaak gesteriliseerd/gecastreerd verkocht door middel van vroeg castratie.

Deze kittens zijn rasechte bengalen met stamboom, volledig gezond, zijn enorm mooi, lief en hebben alles wat een bengaal hoeft te hebben, maar bezitten soms kleine eigenschappen die liever niet in een verder fokprogramma worden gezien.

Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, en maar al te vaak moeten huisdier kittens uiterlijk niet onderdoen voor een fok/showdier, maar verkiest de fokker gewoon om liever zijn/haar kittens als huisdier te plaatsen.

Wanneer je geen plannen hebt om nestjes te nemen (1 keer een nestje is ook fokken), of om te gaan showen met je kat is een huisdier kitten de perfecte keuze.

Fokdier:

Een fokdier heeft bepaalde sterke eigenschappen die een fokker graag terug ziet in de volgende generatie bengalen. Dit kan bijvoorbeeld een enorm mooi patroon en/of duidelijk contrast zijn, kleine oortjes, een mooi recht profiel,…  Dit is een kitten dat mogelijk kan bijdragen om het ras aan te vullen en zo mogelijk te verbeteren. Deze kittens worden dus zonder fokverbod verkocht en mogen in de toekomst nestjes krijgen/verwekken.


Show/fokdier:

Een Show/fokdier benaderd zo veel mogelijk de rasstandaard, heeft vele kwaliteiten als fokdier, en zelfs mogelijk als showdier. Met deze kittens mag gefokt worden, maar garantie op showsuccessen worden door de meeste fokkers niet verleend.

 

Bekijk onze Bengaalse kitten video's

Deel deze pagina

Hier kan je enkele fimpjes zien van nestjes die bij ons zijn geboren.
Op ons YouTube account, kan je meer filmpjes bekijken van onze Bengaalse kittens.
YouTube logo standard white(Klik op het YouTube icoon om rectstreeks naar ons kanaal te gaan)

 

Spotted rosetted Bengaal kittens Cleo 9weken 2015 HD

Gepubliceerd op 2 mrt. 2015

Moeder: Cleo of Jewel Bengals
Vader: Bengalivo Radja of Lady Like

2 Bengaal kittens geboren op 22/12/2014

1 Black tabby spotted rosetted Benaal poesje "Mystique"
1 Black tabby spotted rosetted Bengaal katertje "Storm"Volgs ons op:

Laatste nieuws

Momentel geen Bengaal kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel geen Bengaal kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons