woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Allergieën kunnen zich uiten in verschillende vormen en kan ook verschillende oorzaken hebben.

Deel deze pagina

Allergieën

Allergieën kunnen zich uiten in verschillende vormen en kan ook verschillende oorzaken hebben.

Allergieën kan je categoriseren in 5 punten:

-contactallergie

-Atopie

-voedselallergie

-vlooienallergie

 

Bij contactallergie vindt een plaatselijke allergische reactie op een bepaalde stof plaats ter hoogte van de huid. Bij atopie spreken we van een allergische reactie op de huid door stoffen die in de lucht zweven zoals bv. planten, dieren of pollen. Maar vooral belangrijk om aan te halen is voedselallergie. Bengalen staan gekend om hun moeilijke spijsvertering en darmen. En de oorzaak is daarvan vaak een voedselallergie. vaak verteren zij goedkope of minder kwalitatieve voeding niet, en dit uit zich vooral in braken en/of diarree.

Wanneer men de minder kwalitatieve voeding vervangt door hoostaande voeding waarvan de ingrediënten beduidend meer vlees bevatten, gaan de klachten over het algemeen totaal weg. Wat ook een mogelijkheid is, en bij bengalen enorm goede resultaten heeft bij voedselallergie is het overstappen op vers voer en dit kan bijvoorbeeld carnibest of prooidieren zijn, maar het kan zijn dat wanneer je dier dit niet gewend is om te eten hij of zij dit ook niet zal doen.


Symptomen:

De zichtbare tekenen van een allergie hangen van de soort allergie af. Zowel bij huidallergie zoals atopie, voedselallergieën en contactallergieën kan jeuk en krabben een symptoom zijn. Dit gaat vaak gepaard met roodheid, warmte en zwelling. Men moet opletten want katten die erge jeuk hebben kunnen de huid openkrabben, wat infecties tot gevolg kan hebben.

Bij een voedselallergie kan er ook braken en diarree aan te pas komen na het nuttigen van de stof waar het dier allergisch voor is. Ook een zwelling van de oogleden of het gehele gezicht kan een teken zijn van allergie en kan zelfs gevaarlijk zijn omdat dit bij erge allergische reacties zelfs tot ademhalingsproblemen kan leiden.


Diagnose:

De diagnose van een allergie is vaak moeilijk vast te stellen. Er zijn veel ziekten die lijken op een allergie en deze dienen altijd den eerste uitgesloten te worden. Naarmate de klachten en de aard van de allergie zal de dierenarts de daarvoor bestemde testen uitvoeren om uitsluitsel te geven.


Behandeling:

Afhankelijk van de oorzaak van de allergie zal men trachten de kat niet meer in contact te laten komen met de stof die het allergie uitlokt. Bij voedselallergie dient men een aangepast dieet te geven zoals hierboven al vermeld, en van dit dieet nooit af te wijken en dus enkel deze voeding aan je kat te geven. Bij atopie kan het zeer moeilijk zijn het dier niet in contact te laten komen met de stof waarvoor deze allergisch blijkt te zijn, omdat deze stoffen zich in de lucht bevinden.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons