woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Giardia is een parasiet die zich in de darmen van de kat vestigt en is zeer besmettelijk.

Deel deze pagina

Giardia.

Giardia is een parasiet die zich in de darmen van de kat vestigt. Dit is een heel besmettelijke parasiet en bij besmetting dienen dus alle dieren in huis tegen deze parasiet behandeld te worden. Giardia is besmettelijk voor alle zoogdieren en dus ook voor mensen.

Symptomen:

Vaak is er al een hele weg en vele dierenarts bezoeken afgelegd alvorens er vaak pas aan giardia gedacht wordt. Dit omdat er vaak weinig tot geen symptomen direct gelinkt worden met een giardia besmetting. Dieren kunnen ook vaak drager zijn van giardia, totaal geen ziekte symptomen hebben maar toch een gevaar zijn voor de andere in huis levende dieren en mensen om deze besmetting door te geven. Een vaak voorkomend probleem bij giardia is diarree, die vaak een ontzettende stank heeft.

De diarree is vaak licht gekleurd en kan slijm en bloed bevatten. Bij sommige ergere gevallen kan dit vermageren en uitdroging van de kat tot gevolg hebben. Vooral bij (jonge) kittens kan giardia zelfs heel gevaarlijk zijn wanneer er niet tijdig wordt ingegrepen. Een kitten dat langdurig aan de diaree is droogt op heel korte tijd heel snel uit, met de dood tot gevolg. Vaak is giardia ook een veelvoorkomende oorzaak van chronische diarree bij de kat.


Behandeling:

Het is aan te raden bij blijvende, sterk ruikende, slijmerige en eventueel bloederige diarree, waarvan de oorzaak na een tijdje zoeken nog steeds niet duidelijk is, zelf eens aan je dierenarts de eventuele mogelijkheid van een giardia besmetting voor te leggen. Zoals hierboven al vermeld wordt er vaak laat of in sommige gevallen helemaal niet aan giardia gedacht.

Om een giardia besmetting vast te stellen dien je een stoelgang monster te bezorgen aan je dierenarts die deze microscopisch zal onderzoeken op de aanwezigheid van deze parasiet of eieren ervan. Wanneer blijkt dat het dier giardia heeft zal je dierenarts je daarvoor bestemde medicatie meegeven die je je kat een tijdje zal moeten toedienen.

Vergeet ook niet te vragen naar dezelfde medicatie voor al je andere in huis levende dieren, om allen gelijktijdig te kunnen behandelen, zelfs al hebben zij geen enkel symptoom. Ook is het aan te raden om tijdens die periode de omgeving regelmatig te ontsmetten, net zoals de kattenbakken en het schepje.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons