woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Oormijt is een parasiet in de oren van u kat, waardoor deze heel hard gaan jeuken

Deel deze pagina

Oormijt (parasieten)

Oormijt is een microscopisch kleine parasiet, die er uit ziet als een klein (wit) spinnetje. De oormijt zit in de gehoorgang, waar het warm en donker is, en het veroorzaakt daar jeuk en irritatie. Door de irritatie (jeuk en pijn) gaat het oor meer oorsmeer produceren. Dat is juist wat de oormijt prettig vindt.

Deze parasiet leeft namelijk van oorsmeer en huidschilfers. Op den duur kan bij onbehandelde oormijt een oor vol zwarte korsten komen te zitten. De stank is enorm, er komen ontstekingen bij, en het dier heeft pijn en jeuk en is ongelukkig. Oormijt kan oorontsteking tot gevolg hebben. Hoe langer een dier met oormijt rondloopt hoe erger het wordt.

Heeft mijn kat oormijt? Hoe kan ik het herkennen?

-Het dier schudt regelmatig met de kop.

-Het dier tikt of maakt vaak plotselinge bewegingen met het oor.

-Het dier krabt veel en hard aan het oor of aan de oren. Er kunnen wondjes in en rondom het oor zitten.

-Het oor ruikt in de meeste gevallen vies.

-Er kan een bacteriële infectie bijkomen, wat de klachten verergerd.

-Eén of beide oren vertoont of vertonen dikke zwarte of donkerbruine korsten.

-Het oor heeft harde randjes opgedroogde prut.

-Het dier vindt het niet prettig als u aan het oor komt.

-u ziet donkere druppels oorsmeer in de oorschelp zitten.

-Op de plaats waar het dier met het hoofd schudt of op de plaatst waar het dier slaapt kunt u zwarte stukjes droge oorsmeer vinden.

-Het dier is soms prikkelbaar en heeft last van het oor.

-Het dier gaat soms plotseling rennen alsof het ergens van schrikt.

Diagnose en behandeling

Oormijt verdwijnt niet vanzelf. Het moet behandelt worden dit kan met een middel zoals stronghold maar beter is om raad te vragen aan je dierenarts alvorens een behandeling op eigen houtje op te starten. De dierenarts kan je direct vertellen of je kat te maken heeft met oormijt of de problemen een andere oorzaak hebben. De dierenarts zal een gepaste medicatie meegeven om je kat te behandelen.

Vaak verdwijnen de symptomen vrij snel na het starten van de behandeling maar de duur van de voorgeschreven behandeling dient wel gerespecteerd te worden.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons