woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Eén van de vaak voorkomende ‘’ziekten’’ bij de kat is een infectie met wormen.

Deel deze pagina

Wormen.

Eén van de vaak voorkomende ''ziekten'' bij de kat is een infectie met wormen. Er kunnen verschillende soorten wormen (parasieten) aanwezig zijn in de darm van de kat. De meest voorkomende zijn rondwormen, spoelwormen of nematoden. Andere zijn zweepwormen, haakwormen en lintwormen. Lintwormen worden vaak overgebracht door vlooien.

Katten worden besmet door in het contact komen met uitwerpselen van besmette katten of het eten van besmet voedsel. Belangrijk om weten is dat de meeste wormen ook besmettelijk zijn voor mensen.


Symptomen:

Lintwormen geven meestal geen symptomen. Het enige wat de eigenaren van de kat soms opmerken is het uitscheiden van ''rijstkorreltjes'' in de uitwerpselen van de kat, of in een later stadium vindt je deze zelfs soms terug op plaatsen waar de kat gelegen heeft. Deze ''rijstkorreltjes'' (segmenten van de worm gevuld met massaal veel eitjes) kunnen soms bewegen. Soms heeft de kat irritatie en jeuk aan de anus / poep met overvloedig likken tot gevolg.

Ook bij spoelwormen zijn er meestal geen symptomen te merken bij volwassen katten. Meestal merkt de eigenaar een infectie van spoelwormen pas op wanneer er een worm naar buiten komt met of zonder de stoelgang van de kat. Bij erge besmettingen kunnen de dieren echter diarree krijgen en beginnen braken, dit kan leiden tot een groeiachterstand, vermageren en een slecht uitziende vacht.

De conditie van de poes gaat er op achteruit gaan. Zweepwormen en haakwormen hebben vaak ergere symptomen van bloederige diarree tot een zwarte kleverige ontlasting met een kenmerkende geur.


Behandeling:

De behandeling bestaat er uit de kat een middel toe te dienen dat wormen doodt. Wel ga je daarvoor best naar je dierenarts. Dit om te bepalen om welke worminfectie het gaat want niet alle medicijnen werken voor alle soorten wormen. Zo zullen de pilletjes die je krijgt om een spoelwormen infectie te bestrijden niet helpen wanneer je kat besmet is met haakwormen. Na deze behandeling is je kat in de meeste gevallen wormvrij en zal geen last meer ondervinden van deze infectie.

Tegenwoordig is het aan te raden je kat preventief te behandelen tegen wormen. En dit minimaal 3 keer per jaar. Vraag aan je dierenarts een goed en breed werkend ontwormingsmiddel om preventief toe te dienen aan je kat, een goed voorbeeld hiervan is Milbemax.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons