woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Niesziekte bij katten is uiterst besmettelijk

Deel deze pagina

Niesziekte bij katten.

Niesziekte is de meest voorkomende infectieziekte bij katten, wat wordt veroorzaakt door een heleboel bacteriën en virussen. In het bijzonder het calicivirus, het herpes virus en de chlamydia bacterie. Niesziekte is uiterst besmettelijk.

Symptomen:

Zoals de naam van de ziekte al laat uitschijnen is bij niesziekte vooral kenmerkend dat de katten niezen. Waterige/etterige oog en neusvloei gaan vaak gepaard met deze ziekte. Vaak soms zo erg dat de ogen kunnen dicht kleven van de etterige uitvloei. Katten van alle leeftijden kunnen de niesziekte krijgen.

Diagnose:

De diagnose is door een dierenarts makkelijk te maken aan de hand van de symptomen of eventueel bloedonderzoek.

Behandeling:

Virussen zijn ongevoelig voor antibiotica en de kat zal zelf immuniteit tegen dit virus moeten opbouwen. Echter is antibiotica wel aangeraden omdat er ook een bacterieel component aanwezig is bij niesziekte. Wel opletten dat de kat genoeg vocht binnen krijgt desnoods via een infuus en ze goed blijft eten.

Prognose:

De prognose varieert van goed tot slecht. Wanneer bij kittens/katten de diagnose en behandeling tijdig is gestart hersteld het merendeel van de dieren volledig. Echter zijn er ook dieren waarbij de behandeling niet aansloeg en/of te laat ingegrepen werd waardoor zij de chronische vorm van niesziekte hebben ontwikkeld. Zij blijven hun leven lang sukkelen met hun luchtwegen, ogen... Zij blijven hun leven lang drager van deze ziekte en zijn dus besmettelijk voor andere katten waarmee ze in contact komen.

Preventie:

Er bestaat een vaccin tegen de niesziekte en gezien het veelvuldig voorkomen van de ziekte is het sterk aangeraden je kat tegen niesziekte te laten inenten. Deze enting dien je jaarlijks toe te dienen. Het is belangrijk om te weten dat men enkel tegen de meest voorkomende ziekteverwekkers vaccineert en je kat dus nog steeds een lichte vorm van niesziekte kan krijgen, ook al is ze ingeënt. Maar voorkomen blijft steeds beter dan genezen.

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons