woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Kattenziekte Panleucopenie is een virusinfectie van het maag-darmkanaal.

Deel deze pagina

Panleucopenie (kattenziekte)

Kattenziekte is een virusinfectie van het maag-darmkanaal. Het virus komt overal op de wereld voor en is zeer besmettelijk. Het tast de afweer aan doordat de meeste witte bloedcellen doodgaan.

Symptomen:

- Sloom

- Hoge koorts (vaak 40-41°C)

- Verlies aan eetlust

- Braken

- Bloederige dunne ontlasting (diarree)

- Uitdroging

- Heftige buikpijn

- Door de verminderde afweer kunnen andere infecties het ziektebeeld verergeren. Zeer jonge katjes kunnen een raar manier van lopen vertonen, wanneer de hersenen zijn aangetast. Kattenziekte heeft een hoog sterftepercentage, vooral onder jonge katten. Bij dieren, die de ziekte overleven, kan de dunne ontlasting langere tijd blijven bestaan.

Behandeling:

Een echte behandeling is niet mogelijk eens een kat besmet is met panleucopenie (kattenziekte), wel kan men proberen de kat(ten) te ondersteunen met infusen en antibiotica.

Prognose:

De prognose van kattenziekte is moeilijk te voorspellen, jammer genoeg sterven veel katten uiteindelijk aan de gevolgen van panleucopenie.

Besmetting/versspreiding:

Het virus verspreidt zich gemakkelijk. Katten kunnen op allerlei manieren besmet raken: via onderling contact tussen katten maar ook via mensen. Het virus kan aan de kleding, de handen of de schoenen van een onwetende bezoeker zitten en zo worden overgebracht. Ook vlooien kunnen de ziekte van de ene naar de andere kat overbrengen. De ziekte kan echter niet op de mens worden overgebracht.

Het virus is buiten de kat zeer resistent en kan nog maanden in de omgeving aanwezig blijven. Alleen goede desinfectie van goed te reinigen oppervlaktes kan het virus onschadelijk maken. Een bankstel of vaste vloerbedekking is echter al niet goed te desinfecteren. Het virus is dus zeer moeilijk weg te krijgen, zodat een eenmaal besmette ruimte jarenlang gevaarlijk kan blijven voor andere katten. 

Katten die nooit buiten komen lopen natuurlijk minder risico op besmetting. Maar zoals hierna blijkt kun je als mens de ziekte ook overdragen. Ongewild en onbewust kun je het virus meenemen naar huis.

Preventie:

Er bestaat een vaccin om de kattenziekte tegen te gaan. Er wordt aangeraden je kitten te laten enten op de leeftijd van 8 à 9 weken en dient herhaald te worden eens ze de leeftijd van 12 à 13 weken hebben bereikt. ( dit is dan ook een belangrijke reden waarom kittens bij een verantwoord fokker pas mogen verhuizen, compleet geënt op 12/13 weken. Het kitten is nu voor een jaar beschermt. 

Het is verstandig en aan te raden deze inenting (alsook de enting tegen niesziekte) jaarlijks te herhalen. Het is echter een misverstand dat oudere katten niet meer besmet kunnen worden met kattenziekte. Het zijn net de jonge en oudere dieren die een nog hoger besmettingsgevaar lopen doordat ze vaak over een verminderde weerstand beschikken. Tegen kattenziekte is jammer genoeg geen enkele niet-geënte kat opgewassen.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons