woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Rabies of hondsdolheid is een virus dat de hersenen aantast.

Deel deze pagina

De wet inverband met de verplichte Rabiës vaccinatie. Zeer belangrijke info!

Dit is een door de wet VERPLICHTE enting. Kittens die niet Rabiës geënt zijn, en bij de nieuwe eigenaars hun dierenarts terecht komen, en de direnarts merkt op dat dit NIET gebeurd is... Heeft hij een VERPLICHTE meldingsplicht om dit met de juiste instantie te bespreken. Zij geven dan aan jouw dierenarts door wat er moet gebeuren met het kitten.

In dit geval is het antwoord dat deze instantie geeft aan jouw dierenarts om het kitten PER DIREKT te laten inslapen, om zo een "mogelijke besmetting" te voorkomen in de buitenwereld. (Er zijn verhalen bekend waarbij achteraf na autopsie is gebleken dat het ingeslapen dier geen Rabiës infectie had) Dus deze word niet eerst gecheckt of gescreened met een test. In minder dan 1% van de gevallen, zal de instantie zeggen om het dier in Quarantaine te plaatsen voor de duur van 6 maanden.

Zoals je ziet mensen, de Volksgezondheid is hier ZEER STRENG over, en lacht er absoluut NIET mee. Zodus mensen heb AUB begrip voor de fokkers die deze Rabiës enting zetten. In eerste instantie om je kleine tijger niet te moeten laten inslapen, en jij je kleine Bengaal niet kwijt bent!

Rabiës:

Rabiës of beter gekend als hondsdolheid is een virus die de hersenen aantast, en gezien zijn naam, niet enkel gevaarlijk is voor honden maar voor alle zoogdieren en dus ook voor de mens. Het is daarom van belang om hondsdolheid te voorkomen. Het virus wordt verspreid via het speeksel, na bv. een beet van besmet zoogdier. De virusdeeltjes kruipen via de zenuwbanen omhoog naar de hersenen. Eens de virusdeeltjes de hersenen hebben bereikt beginnen de symptomen. 

Symptomen:

Met rabiës besmette dieren zijn niet altijd te herkennen, sommige dieren dragen het virus bij zich zonder er zichtbaar last van te hebben. Aangetaste dieren zullen ander gedrag gaan vertonen. Rustige katten kunnen onrustig gaan worden en katten die van nature juist speels en actief zijn kunnen juist rustig worden. Agressiviteit kan ook voorkomen.

Diagnose:

Rabiës kan enkel vermoed worden aan de hand van de eventuele symptomen (gedragsveranderingen), echter kan alleen een autopsie na de dood van het dier uitsluitsel geven of hij/zij al dan niet besmet was met hondsdolheid.

Behandeling:

Indien men gebeten wordt door een dier die mogelijk drager is van het rabiës virus dient men snel te handelen. Indien de gebeten mens of dier behandeld wordt alvorens het virus de hersenen bereikt is de kans op genezing aanwezig . Eenmaal het virus de hersenen heeft bereikt is het altijd fataal, en heeft dit altijd de dood tot gevolg.

 Preventie:

In Vlaanderen en Nederland zijn er slechts heel uitzonderlijke gevallen van rabiës te vinden. Maar in de Waalse Ardennen circuleert de ziekte nog wel en dan vooral met name in de daar levende vossenpopulatie. Het is dan ook verplicht je dieren te vaccineren tegen hondsdolheid wanneer je door deze streek reist of daar op vakantie gaat met je huisdieren.

Gezien het gevaar van hondsdolheid dienen in zo goed als alle West Europese landen dieren verplicht gevaccineerd te zijn tegen rabiës, enkel Vlaanderen en Nederland zijn daar een uitzondering op.

 

Volg ons op:

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons