woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Hoe onze Bengaal cattery is ontstaan en waarom juist de Bengaal.

Deel deze pagina

Ons verhaal.

Zowel ik als mijn man delen beide dezelfde passie, dieren. We zijn alletwee met dieren opgegroeid, zowel met honden als met poezen. Het was dus niet ongewoon dat er van zo gauw het kon hier de eerste viervoeters werden verwelkomt om ons gezinnetje te vervolledigen. Zonder dieren zouden we ons leven echt niet kunnen voorstellen en ons leven staat compleet in het teken van hen. Voor ons zijn het niet zomaar dieren maar echte gezinsleden. We doen er alles aan dat ze gelukkig zijn en ze liefde, aandacht en de beste zorgen krijgen. Wat er ook gebeurt..onze prioriteit ligt altijd bij hen.

Hoe we er toe gekomen zijn een eigen Bengaal cattery te beginnen is een heel verhaal waarbij ik ontzettend veel te danken heb aan mijn man. Ben van kind af aan altijd gek van poezen geweest en herinner me dat ik al zo goed als altijd met het idee of de droom heb rondgelopen. Maar al te vaak blijft een droom maar een droom totdat de Bengaal in ons leven kwam.

Het liep dus als volgt...

Jaren geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met de Bengaal. Enkel en alleen al bij het zien van zijn mooie, wilde uiterlijk waren we compleet van slag. Het bleef door ons hoofd spoken en zijn ons dan gaan verdiepen en inlezen in alles wat met de bengaal te maken had; rasstandaard, genetica, de oorsprong, patronen en vachtkleuren... en zeker niet te vergeten het karakter. Bij het lezen over het karakter van de bengaal, wisten we dat dit het perfecte ras was voor ons. Een ras dat alles bezit waar we van droomden, zowel uiterlijk als karakter. We waren compleet verloren, verliefd geworden zelfs op dit prachtige ras.

Toen kwam denk ik één van de mooiste momenten voor mij, ik kreeg van mijn ventje onze eerste bengaal kado, onze Romeo. Door samen te leven met dit unieke en geweldige ras begon voor ons beiden de droom om een eigen Bengaal cattery op te bouwen op te leven. Dit ras was alles wat we er jaren van gelezen en gehoord hadden! Dit op zich was al een droom die uitkwam.

Fokken kan je alleen als je een ras hebt dat je enorm fascineerd, en waar je voor de volle 100% achterstaat en je volledig kan in terugvinden..En dit alles hadden we beide bij de Bengaal! Na nog een paar lange gespreksuren om alles eens op een rijtje te zetten, viel de beslissing dat we echt wilden bijdragen bij dit fenomenale ras. Onze Bengaal cattery plannen kregen vorm.

Toen begon de lange en moeilijke zoektocht naar een geschikt poes, ze moest fantastisch mooi zijn, gezond, sociaal, met een geweldig karakter en uiteraard met een mooie stamboom. Het viel ons op dat een geschikte Bengaal vinden in België nog niet zo makkelijk was. En zeker al niet een poesje dat aan al onze strenge eisen voldeed. Maar onze zoektocht loonde, we vonden ons eerste bengalenmeisje, Jewel! Zij was voor ons meer dan een droom die werkelijkheid werd. Toen we haar aangekocht hadden en ze net bij ons woonde hebben we ons lid gemaakt bij onze kattenvereniging BelCat en onze catterynaam aangevraagd... Jewel Bengals was geboren!

Na enige tijd kon een kattenshow natuurlijk niet uitblijven. We wilden weten wat de keurmeesters van ons meisje haar kwaliteiten dachten, want het is niet omdat wij ze ongelooflijk mooi vonden dat proffesionals ook van onze visie zouden uitgaan en tot onze grote vreugde viel zij ook in de smaak bij hen. Ons geluk kon niet op, genoten elk moment van haar en naarmate ze ouder werd keken we al ontzettend uit naar haar eerste kittens...

Tot jammer genoeg en tot ons grote verdriet in januari 2011 het noodlot toesloeg en ze op de leeftijd van amper net 1 jaar jong, omwille van nierproblemen kwam te overlijden. We zijn er kapot van, en missen ons meisje nog elke dag. Omdat Jewel zoveel voor ons heeft betekend in de korte tijd dat ze bij ons mocht zijn, hebben we beslist om onze catterynaam te behouden. Zij verdiend het en we hopen dat zij op deze manier een stukje verder zal leven in alle kittens die hier geboren worden, zij zullen allemaal haar naam dragen; 'Jewel' Bengals. Zij mag en zal nooit vergeten worden!

Jewel was normaal de stammoeder van onze huiselijke Bengaal cattery geworden, al heeft het noodlot hier anders over beslist. In de tijd dat Jewel nog bij ons was zijn er nog 2 hele mooie Bengaalse poezen op ons pad gekomen; Mikeyla en Kytana! En in maart 2011 mochten we ons nieuwe meisje verwelkomen, Bella Donna! Ze zijn ongetwijfeld een mooie aanwinst in ons leven en we genieten elke dag van hen.

We zijn dan ook meer dan dankbaar dat zij ons pad kruisten en nu deel mogen uitmaken van ons gezin. We zullen met hen op diverse shows aanwezig zijn in de toekomst. De voorstelling van onze meiden kan je terugvinden onder "poezen"

Het is onze droom iets bij te dragen/brengen aan dit speciale, unieke en fantastische Bengalen ras. Het is onze passie om kwalitatieve Bengaal kittens, met een duidelijk en prachtig patroon, een goede gezondheid en een super lief karakter te fokken. Kittens die hopelijk zoals de Bengalen hier ons leven verrijken, hetzelfde gaan doen bij hun toekomstige baasjes.

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons