maandag 16 september 2019
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Volwassen Bengalen die herplaatst mogen worden en een nieuw mandje zoeken

Deel deze pagina

Soms zijn we genoodszaakt om één van onze katten te herplaatsen, dit omwille van onze groep niet te groot te maken. Jammer genoeg kunnen we niet alle katten hier bij ons houden, vandaar wij op zoek gaan naar een liefdevolle en blijvende thuis voor deze jong/volwassen katten. Ook zullen wij soms van collega fokkers hun herplaatsers hier op deze pagina toevoegen

De vraagprijs hangt af van de leeftijd van de Bengaal, en of ze al dan niet al kittens heeft gehad.


 Momenteel 2 Bengaal herplaatsers beschikbaar. 

 

Lady Like Pretty Peppa zoekt gouden mandje.

We zijn op zoek naar een nieuwe gouden thuis voor ons Peppa omdat ze zich helemaal niet goed meer voelt in de groep. Ze is een hele dag gestressed, en gromt naar elk ander katje dat nog maar naar haar kijkt.

Peppa is een jonge Bengaal poes van een jaar jong (geboren 22/03/2018)met stamboom, 
Ze is gesteriliseerd, heeft een Europees dierenpaspoort, heeft een id chip welke geregistreerd staat bij cat ID.

We zijn op zoek naar een thuis waar ze als enige kat gehouden wordt, en waarbij de mensen vaak thuis zijn om haar de nodige aandacht te geven. Ze is een binnenkatje en is dus de buiten niet gewend. Ze verhuist enkel naar een thuis waar ze niet buiten mag of in een afgeschermde tuin.

Peppa is een zeer lief en aanhankelijk bengaaltje, maar bij nieuwe mensen kijkt ze eerst de kat uit de boom zoals ze zeggen. Maar als je haar vertrouwen hebt gewonnen heb je werkelijk een schatje van een katje.

Moest je nog vragen hebben over ons Peppa of bij interesse mag je altijd contact met me opnemen.

________________________________________
 

Mojo of Jewel Bengals

Geboren, 18-11-2011, katertje

Laat ik beginnen met mijn situatie wat toe te lichten en mezelf voor te stellen, alvorens je hals over kop op mij verliefd wordt zonder goed te beseffen wie ik ben en wat ik wil......
7 jaar geleden, op Valentijn 14-02-2012, kwam ik terecht in een liefdevol nestje, samen met mijn Broertje Baalith, bij een lieve vriendin Floralietje, een poesje uit de Provence....

Over de tijd heen zorgden mijn huidige baasjes goed voor mij, maar er was een probleem, ze hadden een te groot hart waardoor ons gezinnetje groeide van 3 naar 6....
De stress overviel me, en ondanks alle pogingen om mij het leven zo aangenaam mogelijk te maken, kan ik er niet meer aarden ....
Daarom besloten ze op zoek te gaan naar een liefdevolle nieuwe thuis

Een gedichtje van Karen Weuts, beschrijft het best wat ik nodig heb en wie ik ben:

Ik ben liefdevol, doch afstandelijk,
Zelfstandig en aanhankelijk,
Een bekwame jager en groot avonturier...
Een acrobaat en jager in hart en nieren,
Creatief en zeer intelligent,
Ondoorgrondelijk en welbespraakt,
Sociaal op mijn voorwaarden,
Uiterst nieuwsgierig, maar evenzeer timide,
Flexibel, doch standvastig,

Dit is wat je moet weten...
Mojo is een poes welke een tuin nodig heeft, omheind, zodat hij niet ONBEZONNEN op avontuur vertrekt....

Veel aandacht wil, graag speelt,...veel te vertellen heeft...Gek is op water....
Een eenzaat die goed aardt in een rustige familiale, met eventueel kinderen, maar die dan al wat ouder zijn...
Hij is zeer intelligent, sensitief en heeft behoefte aan heel veel aandacht en wil met uiterste zachtheid behandeld worden....

Indien u zelf of een andere dierenvriend op zoek bent naar een Bengeltje van een Bengaaltje, dan kan u mailen of bellen met:

Fabienne  mail: danken je van gauw er Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel:0475 96 00 39 of Jean 0475 49 12 79, liefst na 18:00 uur tijdens de week, of in vrij te bepalen in het weekend.

PS : Mojo is gesteriliseerd, van chip voorzien, en heeft alle inentingen; is een raskatje met stamboom

Volgs ons op:

Laatste nieuws

Momentel geen Bengaal kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel geen Bengaal kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons