woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Finest Selection’s Tino Aka Finn

Deel deze pagina

Tino aka Finn hebben we samen met Caroline van Cattery LadyLike in co-ownership.
**Hij is/komt niet beschikbaar voor buitendekkingen**

Karakter:

Finn is de goedheid zelve, heeft een zeer lief en betrouwbaar karakter wat hij ook doorgeeft aan zijn kittens. Hij is zoals een Bengaal hoeft te zijn: zeer energiek en speels, en vooral zeer aanwezig. De Bengaal staat er om bekend een luid stemgeluid te hebben, maar dan hebben ze Finn nog niet gehoord.

Hij heeft echt een stem om ‘’U’’ tegen te zeggen, en hij roept je maar al te graag voor een knuffel of een spelletje. Hij is ook enorm graag buiten en geniet van de mooie catproof tuin om te rennen achter vliegjes of lekker in het zonnetje te luieren.

Uiterlijk:

Finn hebben we samen aangekocht met Caroline van cattery Lady like te Duitsland. We waren op zoek naar een mooie en vooral gezonde lijn, en plots zagen we Finn verschijnen op internet. Hij had werkelijk alles wat we zochten en dat was wel een hele lijst. Finn heeft een mooie wilde kop, super mooi profiel, dikke snorhaarkussens, prachtige grote gele ogen, mooie rosetten met spotjes tot op de poten, en loopt als een wild luipaard door de tuin. Hij is zeer gespierd gebouwd, en staat achter hoger op de poten wat echt mooi is om te zien.

Finn is ook homozygoot spotted/rosetted waarmee we zeer blij zijn. Al zijn kittens zullen dus altijd spotted/rosetted zijn. Hij draagt sneeuw (seal lynx) en is ABP drager, wat wil zeggen dat we sneeuw en Charcoal kittens kunnen krijgen naargelang de keuze/genetica van de poes.

Finn heeft intussen bewezen een super kater te zijn, die prachtige, zeer aanhankelijke en gezonde nakomelingen geeft.

We kunnen dus niet gelukkiger zijn met ons mannetje

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Info

Finest Selection's Tino aka Finn  
Geboren:  08/05/2014
Ras:  Bengaal
Variëteit:  Black Brown spotted 
Genetisch:

 Draagt ABP en Seal 
      Lynx tabby

Testen Tino

FelV (kattenleukemie):  Negatief
FIV (Kattenaids):  Negatief
HCM:  Normaal
PKD:  Negatief
PK-Def  N/N
PRA  N/N 
 Giardia:  Negatief
Tritrichomonas foetus:  Negatief
coccidiose:  Negatief

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons