woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Cattery Bengaal kittenbeleid, Hoe gaat Jewel Bengals te werk

Deel deze pagina

Kittenbeleid

Hier een woordje uitleg over hoe we te werk gaan en hoe je bij ons een Bengaal kitten kan verkrijgen. Bij ons is het niet wie eerst komt eerst maait, maar het geluk en welzijn van onze Bengaal kittens staan steeds voorop. We zijn en voelen ons erg verantwoordelijk naar onze Bengaal kittens toe, en de keuze die we maken waar ze hun verdere leven mogen gaan wonen nemen we dan ook erg serieus.

Wij reserveren dan ook geen kittens op voorhand, en niet voor de Bengaal kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt. Tot die tijd staan onze kittens steeds allen onder evaluatie, en zijn tot dan niet beschikbaar voor reservatie. We besteden al onze tijd, liefde en beste zorgen in elk kitten individueel, zodat ze opgroeien tot lieve, aanhankelijke en betrouwbare katten. Vanaf het moment dat ze geboren worden, worden ze dagelijks aangeraakt en opgepakt, en dit gaat door tot ze het nestje verlaten.

Ze worden bij ons in de woonkamer geboren, en groeien daar op samen/tussen ons en onze andere Bengaalse katten. Dit zodat ze lekker sociaal worden en gewend zijn aan alle geluiden dat een huishouden met zich meebrengt. Bij ons geen kooien of aparte verblijven voor de Bengaal kittens of volwassen Bengaal poezen.

Onze poezen zijn in hoofdzaak onze huisdieren, en sommige ervan mogen op een verantwoorde en correcte manier af en toe eens een nestje krijgen. Bij ons zijn de kittens geen nummertjes, maar wonen 1 voor 1 in ons hart.

Vanaf de Bengaal kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt mogen ze hun eerste bezoekjes ontvangen van mensen die serieuze interesse hebben getoond tijdens hun eerste levensweken. Zo kunnen de mensen ook kennis maken met mij, en kunnen ze ook zien hoe en waar de kittens opgroeien. Alsook hoe de dieren hier leven en verzorgt worden, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Waarom pas de Bengaal kittens bezoeken op 6 weken?
Omdat op deze leeftijd de karakters van elk kitten individueel al erg duidelijk zijn. En mensen op deze manier een kitten kunnen uitkiezen dat aangaande karakter helemaal bij hen past, en aan hun wensen voldoet. Karakter kan je niet inschatten als het kitten pakweg 3 weken is, of enkel en alleen afgaand op foto.

Ook het uiterlijk alleen mag nooit de reden zijn van de aankoop van een kitten, ook het karakter moet je bevallen. Het is een levend wezentje dat de komende jaren deel zal gaan uitmaken van je leven en je gezin, dus best dat je hierin een weloverwogen en verantwoorde keuze maakt.

Kittens worden nooit gereserveerd aan mensen die ik niet persoonlijk heb ontmoet en gesproken. Het is belangrijk voor mij om na te gaan of het ras wel bij de mensen en hun gezinssituatie past. Indien niet zal ik dit ook eerlijk zeggen, en zal ik geen kitten laten adopteren door deze mensen.Nogmaals het geluk en welzijn van onze kittens gaat voor alles.

Stap1

Wanneer we kittens verwachten of wanneer er kittens geboren zijn plaatsen we dit op onze website en/of op facebook. Mensen kunnen vanaf dat moment hun interesse tonen in een kitten van bij ons. En al hun vragen stellen die ze op dat moment al in gedachten hebben.

Wanneer de kittens geboren zijn komt de dierenarts meteen op bezoek om de kittens al eens na te kijken ,en te checken of alles in orde is met moederpoes. Dan wordt er snel een gezinsfoto gemaakt en nadien wordt het nieuwe gezinnetje de nodige rust gegund.

Van zodra de kittens geboren zijn worden de geïnteresseerde mensen op de hoogte gebracht met een groepsfoto van het kersverse gezinnetje. Individuele foto’s worden de eerste weken niet gemaakt. We gunnen moeder en kittens alle rust die ze nodig hebben, en respecteren mama’s wil.

Wel krijgen de mensen die nog steeds interesse hebben in een kitten, en ons geantwoord hebben op onze eerste mail, wekelijks een update met foto’s en/of filmpjes. Dit opdat mensen hun ontwikkeling van in het begin duidelijk kunnen volgen, en zich betrokken voelen bij het opgroeien van de kittens.

Stap2

Wanneer de kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt worden de afspraken gemaakt voor hun eerste bezoekjes, en komen de kittens beschikbaar. (Ik blijf wel ten allen tijde eerste keuze behouden uit onze nestjes.) Mensen die kiezen om 2 Bengaal kittens uit hetzelfde nest een gouden thuis te bieden krijgen bij ons eerste keuze om te komen kijken, en eventueel een keuze te maken. De anderen mogen op bezoek komen naargelang het nummer op de wachtlijst die je op voorhand wordt medegedeeld.

Stap3

Wanneer mensen op bezoek zijn geweest, en het kitten van hun dromen in ons nestje zit kan het kitten gereserveerd worden door middel van een aanbetaling, waarvan je ook een bewijsje ontvangt. Vanaf dan staat het kitten voor jullie gereserveerd. Jullie blijven wekelijks op de hoogte gehouden worden door middel van update’s met foto’s en filmpjes tot de tijd dat het kitten oud genoeg is om te verhuizen.

En zijn uiteraard ook steeds welkom om je kitten een bezoekje te brengen. ( dit wel enkel na afspraak) Ik behoud me ten allen tijde het recht om de koop te ontbinden wanneer dit naar mijn gevoel in het belang van het kitten is.

Stap 4

Mensen zijn volledig vrij in de naamkeuze van hun kitten. We werken niet met bv beginletters of thema’s. We vinden dat de baasjes zelf helemaal vrij moeten kunnen kiezen hoe hun kitten gaat heten. Gelieve wel de naam zo snel mogelijk door te geven in verband met de stamboomaanvraag.

Stap 5

Intussen blijven we je kitten met alle zorgen omringen, en hebben ze het superleuk samen met rennen, spelen en ravotten. Wanneer ze 9 weken zijn krijgen ze hun eerste vaccinatie en ID chip, en worden ze van top tot teen nagekeken door onze dierenarts. Wanneer ze 12 weken zijn wordt dit herhaald en krijgen ze hun 2de vaccinatie.

De week volgend op hun vaccinaties (week 10 en week 13) laten we geen bezoek toe, dit omdat de vaccinatie hun immuniteit aanvalt en we nemen daarin geen risico’s.

Stap 6

Wanneer ze tussen de 10 a 12 weken zijn verzamel ik standaard stoelgang van onze kittens om deze uitgebreid te laten testen door een erkend labo. Dit om zeker te zijn dat je een gezond kitten mag verwelkomen.
Deze test omvat; een algemeen parasitair onderzoek, algemeen bacteriologisch onderzoek, Tritrichomonas foetus, giardia spp. en cocciodose. De uitslagen van deze test krijg je ook mee wanneer je het kitten komt ophalen of wanneer ik het breng.

Je krijgt dan alsook de testen van de Bengaal ouders mee en die omvatten;
-Een negatieve FeLv en Fiv test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve HCM test van beide ouders van je kitten
-Een negatieve PKD test van beide ouders van je kitten
-PK-def testen van beide ouders van je kitten

Stap 7

Wanneer je kitten ongeveer 13 weken is wordt het door onze dierenarts gecastreerd of gesteriliseerd. Hier valt niet over te onderhandelen. Al onze kittens worden uitsluitend als huisdier geplaatst, en zullen gecastreerd/gesteriliseerd zijn voor vertrek naar hun nieuwe thuis. Intussen worden ze nog een laatste keer grondig onderzocht door onze dierenarts, en krijgen ze een gezondheidscertificaat van de dierenarts als alles in orde is.

Stap 8

Wanneer de kittens bekomen zijn van de sterilisatie/castratie, en weer helemaal de oude zijn aangaande spel, eten, drinken en energie zijn ze klaar om het nestje te verlaten. (meestal tussen de 14 a 15 weken). Een datum wordt in overleg afgesproken om het kitten op te halen, of dat ik het breng. Uiteraard krijgen ze een leuk kittenpakket mee met speeltjes, voeding en een uitgebreide informatiebrochure. Hun stamboom, eigendomscertificaat, Europees dierenpaspoort, geregistreerde ID-chip, contract en garantie.


We hopen af en toe nog eens iets leuks te horen van de kittens, want ze blijven voor altijd in ons hart wonen.


* Wij zijn niet alleen betrokken wanneer het kitten hier woont maar ook nadien zijn we er steeds bij vragen of wanneer er hulp nodig is.

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons