woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Een goede fokker kiezen... De eerste en belangrijkste stap.

Deel deze pagina

sleeping bengal kittenVan zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery. Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, hun fokdoelen, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes en andere nuttige info.

Uit al die informatie kan je bijvoorbeeld al een beetje aanvoelen of de werking van deze cattery bij jou ideeën past, en hun fokdoelen aansluiten op het kitten waarnaar jij op zoek bent.

Wil je bijvoorbeeld een spotted kitten en de website van de cattery die je op dat moment bezoekt heeft voornamelijk marbled kittens (of omgekeerd), weet je dat je beter verder zoekt naar een andere cattery die voornamelijk kittens heeft die passen bij het patroon of kleur bengaal waarnaar je op zoek bent.

Een goede fokker zoeken kost tijd en doe niets overhaast, ook afstand mag geen obstakel vormen op je zoektocht en dus niet snel maar een cattery aanspreken omdat die makkelijk dicht bij huis is. Wanneer je denkt een goede fokker gevonden te hebben, kan je contact opnemen om te informeren en alle vragen te stellen die in je opkomen. Domme vragen bestaan niet en een goede fokker zal steeds en met alle plezier je vragen beantwoorden. Best is het om in je mail al een beetje informatie over jezelf mee te delen, waar woon je, heb je al andere huisdieren, zoek je een bengaaltje als gezelschap of heb je plannen om deze later een nestje te laten hebben...

Bij mails als volgt: '' Heb je kittens en hoeveel kosten ze '' wek je niet direct het vertrouwen van een verantwoord fokker en waarschijnlijk zal deze je ook geen kitten verkopen op deze manier.
Wees vooral eerlijk, een goed contact met de fokker is ontzettend belangrijk.

Wanneer je contact hebt opgenomen met de fokker, je de vragen hebt kunnen stellen die je wilt stellen, en deze op de moment geen kittens beschikbaar zou hebben, kan je altijd eens achter de planning informeren zodat je weet wanneer er terug kittens zijn. Wanneer er kittens beschikbaar zijn raden wij aan om altijd eerst eens op de bezoek te gaan bij de fokker. Via mail en telefoon krijg je al een beeld van de cattery maar deze in het echt bezoeken is sterk aan te raden.

Zo kan je zien hoe zij met hun dieren omgaan, hoe de dieren leven, hoe het karakter is van de aanwezige dieren (ouders), is het er proper, zien de dieren er verzorgt en gezond uit, en ook niet onbelangrijk hoe de fokker in het echt is. Wanneer dit allemaal positief is en je echt een goed gevoel hebt bij deze mensen, hun werkwijze en de poezen heb je je cattery gevonden.

Eens de beslissing is gevallen en je een kitten hebt uitgekozen zal je de komende weken op kittenbezoek mogen gaan en ook daar moet je letten op een aantal zaken. Ogen de kittens gezond? Natte neuzen, ingevallen buikjes, onverzorgde vachten en waterige oogjes zijn vaak symptomen van ziekte of verzwakking. De kittens moeten speels zijn, en goed gesocialiseerd. Een goede fokker laat kittens vanaf een week of 3 in de huiskamer opgroeien en neemt ze veel in de handen. Het is voor kittens erg belangrijk dat ze, zeker tijdens de socialisatieperiode (ongeveer van 2 tot 7 weken), tussen de mensen opgroeien waar ze gewend raken aan huiselijke geluiden en bezigheden.

Kittens die onder de bank kruipen wanneer je binnen komt en die je je verdere bezoek niet meer te zien krijgt is geen goed teken. Zeker bengalen dienen goed gesocialiseerd te zijn. Kijk of de kittens onbevangen op je afkomen. Wanneer het kitten zoals gewenst, vrolijk rondloopt en speelt is dit het moment om je kitten al een beetje te leren kennen en het kitten jou. Voel je niet verlegen om met je kitten te spelen wanneer je op bezoek bent. Ook de fokker zal het fijn vinden om te zien dat je zo in de ban bent van je kitten.

Na minimaal 13 weken is het tijd om je kitten op te halen (na rabiësenting pas op 15 weken leeftijd). Een goed fokker zal je een contract laten ondertekenen, waarin regels staan waar zowel de fokker, en jij als kittenkoper zich moeten aan houden. Dit is zeker niet slecht, een contract geeft beide partijen verplichtingen maar ook zekerheden. Hierin staat ook de wettelijke garantie die de fokker je kitten mee geeft. Is je kitten als gezelschapsdiertje aangekocht zal dit ook op het contract vermeld worden.

"Koop nooit een kitten zonder contract!" In het geval van een fokdiertje zal de stamboom in de meeste gevallen gelijktijdig met het kitten meegegeven worden, bij een gezelschapsdiertje wordt die meestal pas overhandigd nadat je als kittenkoper een bewijs van castratie, ondertekent door de dierenarts hebt kunnen voorleggen. Ook dient het kitten in het bezit te zijn van een entingsboekje (dierenpaspoort) waarin geldige katten- en niesziekte enting(en) zijn vermeld.

Een goed fokker zal ook nadat het kitten het nestje verlaten heeft klaar staan om al je vragen te blijven beantwoorden en te helpen indien nodig. Je hoeft nu enkel nog maar te genieten van je kleine spruit.

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons