woensdag 1 december 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Wat mag je verwachten als u bij ons een Bengaal kitten neemt?

Deel deze pagina

Al onze Bengaal kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze Bengaal kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie. Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasiet en bacterie (ontlasting) vrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze 15 weken oud zijn. Wij hebben enkel Bengaal kittens beschikbaar als huisdier en zijn reeds gecastreerd / gesteriliseerd voor hun vertrek. 

Kittens die over de grens gaan kunnen pas naar hun thuis vertrekken als ze 16 weken oud zijn. Dit heeft alles te maken met de rabiësenting, die kan/mag pas gegeven worden als een kitten 12 weken oud is en een inwerkinstijd heeft van minimaal 21 dagen. We gaan er nu even vanuit dat kittens die over de grens gaan een leeftijd hebben van 16 weken.
Hier is geen discussie over mogelijk! Lees hier meer over " Rabiës "

 

Onze kittens verlaten het nestje wanneer ze minstens 15 weken oud zijn:

- Volledig ingeënt

- Rabiës geënt (verplicht bij verhuizen naar buitenland!)

- Gecastreerd / Gesteriliseerd

- Gechipped + geregistreerd

- Bewijs labo vrij van parasieten en bacteriën

- Bewijs dat ouders negatief zijn op op HCM, PKD, FelV, Fiv, Pk-Def

 - Gepersonaliseerde Kitten informatiebrochure

- Beschermd tegen vlooien- Meermaals ontwormd

- In het bezit van Belcat stamboom

- Gezondheidsverklaring van onze dierenarts

- Europees dierenpaspoort

- Weeklijkese update +foto's en filmpjes

- Garantie en koopcontract

- Kittenpakket met enkele "VERRASSINGEN"

 

Wij staan ook steeds klaar om na de aankoop van een kitten alle vragen te blijven beantwoorden, raad te geven en eventuele problemen mee te helpen oplossen, moesten die zich voordoen. Nazorg en een goed contact vinden wij belangrijk, ook nadat de kittens het nest hebben verlaten.

Voor meer informatie over onze kittens, reserveringen of over de Bengaal, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren.

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons