vrijdag 27 januari 2023
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Wat is de prijs van een Bengaal kitten, en wat bepaalt de prijs.

Prijs van de bengaal.

De bengaal is niet goedkoop in aankoop, en wanneer je interesse hebt in een bengaal kitten is het voordat je begint rond te zoeken en fokkers begint te contacteren belangrijk te weten hoeveel zo een kitten nu ongeveer zal kosten.
 
Vaak werken bengalen fokkers in 3 prijscategorieën:
 
 • huisdier
 • fokdier
 • show/fokdier  

De gemiddelde prijzen bij een verantwoord fokker:
 • Huisdier: variëren tussen de 950 tot 1200 euro voor een kitten als huisdier. Het patroon en de kleur bepalen vaak het grootste verschil in prijs.
 • Fokdier: variëren gemiddeld tussen de 1500 a 2000 euro ( en meer), dit is vooral sterk afhankelijk van de stamboomlijnen die erachter zitten, kampioenstittels, de fokker zelf, enz.
 • Show/fokdier: variëren gemiddeld tussen 1500 a 2500 euro.

Betekenis huisdier, fokdier en show/fokdier
 
Huisdier:

Kittens die door fokkers worden verkocht als huisdier krijgen een fokverbod opgelegd en worden tegenwoordig zelfs al vaak gesteriliseerd/gecastreerd verkocht door middel van vroeg castratie.

Deze kittens zijn rasechte bengalen met stamboom, volledig gezond, zijn enorm mooi, lief en hebben alles wat een bengaal hoeft te hebben, maar bezitten soms kleine eigenschappen die liever niet in een verder fokprogramma worden gezien.

Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, en maar al te vaak moeten huisdier kittens uiterlijk niet onderdoen voor een fok/showdier, maar verkiest de fokker gewoon om liever zijn/haar kittens als huisdier te plaatsen.

Wanneer je geen plannen hebt om nestjes te nemen (1 keer een nestje is ook fokken), of om te gaan showen met je kat is een huisdier kitten de perfecte keuze.

Fokdier:

Een fokdier heeft bepaalde sterke eigenschappen die een fokker graag terug ziet in de volgende generatie bengalen. Dit kan bijvoorbeeld een enorm mooi patroon en/of duidelijk contrast zijn, kleine oortjes, een mooi recht profiel,…  Dit is een kitten dat mogelijk kan bijdragen om het ras aan te vullen en zo mogelijk te verbeteren. Deze kittens worden dus zonder fokverbod verkocht en mogen in de toekomst nestjes krijgen/verwekken.


Show/fokdier:

Een Show/fokdier benaderd zo veel mogelijk de rasstandaard, heeft vele kwaliteiten als fokdier, en zelfs mogelijk als showdier. Met deze kittens mag gefokt worden, maar garantie op showsuccessen worden door de meeste fokkers niet verleend.

 

Laatste nieuws

Wij verwachten geen kittens meer wegens stop cattery

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Wij verwachten geen kittens meer wegens stop cattery

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons