woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Kalindi Sarabi of Jewel Bengals

Deel deze pagina

Karakter:

Elke keer ik op facebook keek zag ik bij Claudia Hartz, de fokker van Sarabi, de mooie foto’s voorbijkomen van dat nestje. Eerst waren ze allemaal besproken maar na een tijdje kwamen Sarabi en haar zusje onverwacht weer vrij. Snel contact opgenomen met Claudia, en een mooie droom kwam uit; Sarabi zou bij ons mogen komen wonen.

Echter wanneer we ze mochten ophalen, na een lange rit, bleek ze wat teruggetrokken en had tijd nodig om zich te ontplooien en te wennen aan haar nieuwe thuis, en de andere katten. De eerste tijd verstopte ze zich vaak en zocht niet echt contact met ons. Intussen is ze uitgegroeid tot een zeer lieve poes, die erg houdt van de aandacht die ze krijgt, en kan genieten van knuffelen en kroelen.

Bij bezoek zal ze niet de eerste zijn die naar je toeloopt, maar na even wennen komt ze maar al te graag haar aandacht vragen. Ze is nu eenmaal een Bengaaltje met een klein hartje.

Uiterlijk:

Sarabi is een totaal ander type Bengaal dan we normaal gesproken aankopen. Maar nadat we ons Tiara jammer genoeg hadden moeten laten steriliseren, misten we echt een Bengaal met een mooie wildlook. Dit vonden we allemaal terug bij ons Sarabi. Sarabi heeft een wondermooie kop, supermooi profiel, dikke snorhaarkussens, en mooie geel/groene ogen. Ze is erg groot van gestalte voor haar leeftijd, en heeft een ontzettend mooi atletisch en zeer gespierd gebouwd lichaam. Bij haar kan je echt zeggen dat ze 1 brok spieren is.

Ze heeft mooie grote rosetten tot zelfs spotjes op haar poten. Ze heeft een beetje ticking in de vacht wat haar er nog wat extra wild laat uitzien. Het lijkt wel of ze net uit de jungle onze woonkamer is ingewandeld. Genetisch draagt zij non-agouti wat betekend dat we naargelang de katerkeuze Black tabby Charcoal kittens kunnen verwachten van haar. We zijn alvast enorm benieuwd.

We zijn heel blij om Sarabi in ons gezinnetje te hebben, we genieten elke dag van haar.

Many thanks to Claudia Hartz from Kalindi Bengals for trusting this sweet and beautiful girl to us!

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Info

Kalindi Sarabi of Jewel Bengals  
Geboren:  10/03/2016
Ras:  Bengaal
Variëteit:  Black Brown spotted 
Genetisch:

 Draagt non-agouti,
  marbled

Testen Sarabi

FelV (kattenleukemie):  Negatief
FIV (Kattenaids):  Negatief
HCM:  Negatief
PKD:  Negatief
PK-def (door ouders)  N/N
PRA  N/N
 Giardia:  Negatief
Tritrichomonas foetus:  Negatief
coccidiose:  Negatief

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons