woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Allergie bij Bengaal katten

Deel deze pagina

Er zijn 2 soorten katten allergieën.

1. Allergisch aan kattenhaar of het stof dat  van hun vacht komt.
2. Allergisch aan kattenspeeksel

Je kan allergisch zijn aan het haar/stof dat in de lucht vliegt dat van je kat komt, of je kan allergisch zijn aan het speeksel dat op hun vacht kleeft wanneer de katten zich wassen.

Zo zijn er mensen die allergisch zijn aan naaktkatten wat vele mensen niet begrijpen, in dat geval wordt allergie veroorzaakt door het speeksel van de kat. Naaktkatten wassen zich, waardoor er een opgedroogd speeksel laag op hun huid komt te liggen. Wanneer men dan de naaktkat zou strelen, zal deze laag op de handen terecht komen, en dan overal op je huid komen waar jeje met je handen hebt aan geweest.

Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen we enkele volwassen en Bengaal kittens in huis hadden.

Mensen die normaal zouden beginnen niezen of gaan traanogen en dergelijke hebben dit bij ons nog nooit voorgehad, en dan spreken we wel over een ontmoeting van meer dan 1 Bengaal, al zijn er natuurlijk wel uitzonderingen, zoals mensen die maar tegen 1 Bengaal kunnen of zelfs geen

Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn
voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

Maar.... dat is natuurlijk voor elke mens individueel. Ook blijft goed stofzuigen, stof afdoen, gordijnen, dekentjes en mandjes wassen nog steeds een dagtaak, omdat dit ook een trigger “kan” vormen zelfs bij mensen die niet allergisch zijn aan katten/honden. En dus op latere leeftijd zelfs een allergie zouden kunnen ontwikkelen.

Ook bestaan er medicijnen, die de symptomen kunnen verlichten of doen verdwijnen, hierbij kan het beste een huidspecialist je helpen. Zij kunnen door bepaalde tests zien of je allergisch bent.

Beste wat we je kunnen aanraden is om samen eens op bezoek te gaan bij een Cattery of mensen die enkel Bengalen hebben.
Je gaat dan lekker knuffelen en spelen met de Bengalen, en zo heb je het beste idee of je al dan niet allergisch zal reageren.

Dit raad ik zeker aan op voorhand als er in je naaste familie, mensen blijken te zijn met een kattenallergie, omdat dit kan doorgegeven worden van generatie op generatie, en zelfs generaties kan overslaan

Voor sommige mensen die een allergie hebben aan katten is de Bengaal wel te houden als huisdier, anderen blijven alsnog allergisch reageren. Hangt een beetje van persoon tot persoon af.

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons