woensdag 27 oktober 2021
 • Wat mag je van ons verwachten?

  Wat mag je van ons verwachten?

  Al onze kittens hebben een stamboom, krijgen een chip en zullen 2 keer ingeënt (kattenziekte en niesziekte) en 3 keer ontwormd worden. Al onze kittens verlaten het nest met contract samen met de wettelijke garantie.

  Ook zullen ze meermaals nagekeken worden door onze dierenarts zodat ze volledig gezond, geënt en parasietenvrij naar hun thuis kunnen vertrekken wanneer ze minimum 14-15 weken oud zijn.

  Lees Meer...
 • Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een moderne kattenkwaal: Verveling!

  Een kat is een speels, actief en nieuwsgierig dier. Ja, ook in de natuur slapen ze het grootste deel van de dag, maar eens wakker hebben ze een druk en gevuld leven.

  Een gans territorium om te controleren en hermarkeren, eten zoeken en vangen, vreemde geuren onderzoeken en geregeld een gevaar ontwijken.

  Lees Meer...
 • Het onstaan van de Bengaal

  Het onstaan van de Bengaal

  Wat de Bengaal voor velen van ons zo interessant en boeiend maakt is hun mysterieuze en sluwe intelligentie, die zo overeenkomt met die van hun in het wild levende aanverwanten.

  De betovering met het "wilde mystieke" bij gedomesticeerde katten heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw kattenras:

  De Bengaal!

  Lees Meer...
 • Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Rosetted, spotted Bengaalse kittens.

  Hier willen we jullie kennis laten maken met onze recent geboren nestjes, en kan je informaie terug vinden over hun ontwikkeling en beschikbaarheid.

  Onze kittens worden in de woonkamer grootgebracht zodat ze opgroeien tot sociale katten. Indien u interesse heeft in een van onze kittens, of u wenst op de hoogte gehouden te worden via e-mail

  Lees Meer...
 • Een goede fokker kiezen...

  Een goede fokker kiezen...

  Van zodra je er zeker van bent dat de bengaal, zowel Qua uiterlijk als karakter, de kat voor jou is kan de zoektocht beginnen naar een geschikte cattery.

  Tegenwoordig is het internet de geschikte manier om cattery's op te zoeken. Het geeft je, naargelang de informatie op hun website, de kans te lezen over de cattery zelf, eventueel foto's van de aanwezige dieren, beschikbare kittens of vorige nestjes enz.

  Lees Meer...
 • Bezint eer je begint

  Bezint eer je begint

  Voordat u tot de aanschaf van een kitten/kat overgaat, raden wij u aan om eerst veel te lezen over katten, hun verzorging en het ras dat u denkt te willen aanschaffen.

  De keuze van het ras zal vooral afhangen van uw levensstijl. Tussen de verschillende kattenrassen zit niet alleen verschil in uiterlijk, maar ook het karakter kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er katten die een groot deel van de dag ergens rustig liggen te slapen

  Lees Meer...
 • Allergie bij Bengaal katten

  Allergie bij Bengaal katten

  Een Bengaal heeft over het algemeen een andere vacht, ook veel korter, ruift heel weinig, en wast zich ook nog eens veel waardoor de meeste haren worden ingeslikt tijdens het wassen. Dus voor mensen die allergisch zijn voor het haar van katten komt de Bengaal globaal genomen goed uit.

  Over het algemeen hebben we tot hiertoe al enkele mensen gehad met katten allergieën, en die totaal niet hebben gereageerd toen

  Lees Meer...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Kittens geboren?

Rasstandaard en uiterlijke vereisten van een Bengaal.

Deel deze pagina

KOP

Langer dan breed en meestal klein ten op zichte van het lichaam. Recht neusprofiel,waarbij het voorhoofd vloeiend overgaat in een breed geknepen snuitje met goed ontwikkelde snorhaarkussen volwassen katers mogen wangen hebben. De totale verschijningsvorm van de kop moet zoveel mogelijk verschillen met die van de gedomesticeerde kat.

PROFIEL

De kromme van het voorhoofd moet zonder onderbreking overgaan in de brug van de neus. De neusbrug loopt door tot boven de ogen; de lijn van de neusbrug loopt door tot aan de neuspunt, in de vorm van een heel lichte, bijna rechte, holle kromme.

NEUS

Groot en breed. Licht opgezwollen neusleertje.

OGEN

Ver uit elkaar geplaatst , groot en amandelvormig tot bijna rond maar niet uitpuilend. Oogkleur is onafhankelijk van de vachtkleur, behalve in de lynx point variëteiten. De oogkleur mag groen, bruin, en hazel zijn, zolang de kleur maar intens is. Hoe rijker en dieper van kleur, hoe beter.

OREN

Gemiddeld tot klein, relatief kort, breed aangezet en ronde punten. Ze moeten niet rechtop staan, maar ook niet helemaal naar buiten wijzen. Als men de oren van de zijkant van de kop bekijkt zijn ze naar voren gericht. Lichte horizontale pluimpjes zijn toegestaan, maar lynxpluimen boven op de oren zijn ongewenst.

SNUIT

Breed met geprononceerde snorhaarkussentjes. Verder moet er achter de snorhaarkussen een versmalling van de snuit aanwezig zijn; dit wordt een 'geknepen snuit' (pinch) genoemd. Bij een bengaal met goed geprononceerde snorhaarkussens lijkt de kin vaak wat zwakker dan dat hij in werkelijkheid is.

KIN

Stevige kin, staat in profiel gezien in lijn met de neuspunt.

NEK

Lang, fors, gespierd, in verhouding tot de kop en het lichaam.

LICHAAM

Het lichaam is lang, gespierd en goed ontwikkeld met zware botten en staat op niet al te lange, gespierde poten.

ROMP

Lang en fors, niet oosters of semi-oosters. Gemiddeld tot groot (maar niet zo groot als de grootste kattenrassen). Poezen mogen kleiner zijn, proportioneel en in balans.

POTEN

Gemiddeld van lengte, iets langere achter- dan voorpoten.

VOETEN

Groot, rond en met forse knokkels en zwarte voetzolen.

STAART

Gemiddeld van lengte, dik, naar de punt toe smaller, met een ronde punt, voelt stevig aan. Het staartpunt moet zwart zijn.

BOTSTRUCTUUR

Stevig, fors, niet delicaat.

MUSCULAIR

Zeer gespierd, vooral bij katers, poezen mogen iets lichter gespierd zijn.

VACHT

Opvallend dik, kort tot medium, ligt glad aan en is extreem zacht en zijdeachtig. Men noemt het daarom vaak pels ipv vacht. Kittens mogen een iets langere vacht hebben.

VACHTPATRONEN

Gevlekt (spotted) of gemarmerd (marbled)

ERKENDE VACHTKLEUREN/AFTEKENING

Van lichtgeel,oranje tot warmbruin, seal lynx, seal sepia, seal mink. De aftekening mag variëren van pikzwart tot alle variaties van bruin. Belangrijk is wel dat er goed contrast is tussen de vachtkleur en de aftekening. De zilver Bengalen zijn sinds 1-5-04 alleen binnen de TICA erkend.

GEWICHT

5,5kg - 9kg. Gewicht kan variëren maar katers zijn over het algemeen zwaarder dan poezen.

 

Volg ons op:

Laatste nieuws

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Laatste Nieuws.

Momentel 2 Bengaal nestjes kittens geboren

Lees Meer...

Aandacht

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

.Aandacht.

Moest je van plan zijn om een Bengaals kitten te adopteren, gelieve eerst de nodige informatie over de Bengaal te lezen alvorens direct tot aankoop over te gaan. 

KittenbeleidInfo BengaalKitten info

Meer Info?

Wens je graag wat meer te willen weten over de Bengaal, aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer Ons